De eerste stappen van Kaasmakerij Karditsel

 

‘t Goerenhof is een biologisch gecertificeerd melkgeitenbedrijf in volle expansie, gevestigd in Lummen en uitgebaat door de LV Vanroye Koen – Coopmans Pieter. Het samenwerkingsverband tussen geitenboer Koen en Herkenrodeboer Pieter zorgt voor een optimale symbiose tussen enerzijds het natuurbeheer rond de abdij van Herkenrode en in de vallei van de Zwarte Beek én anderzijds biologische landbouw- en veehouderij, gebaseerd op oude en zeldzaam geworden vlees- en melkrassen. Lees hier meer over wat wij doen.

't Goerenhof (Lummen) en het natuurdomein van de Abdij van Herckenrode (Hasselt)

't Goerenhof (Lummen) en het natuurdomein van de Abdij van Herckenrode (Hasselt)

Gelijktijdig met de idee een geitenboerderij op te starten leefde ook de wens en ambitie om alle kringlopen te sluiten en duurzame meerwaarde te creëren door het verwerken van de eigen melkplas tot biologische geitenkaas.

De oplossing werd gevonden door het aangaan van een samenwerkingsverband met Magda Bauweleers en Giedo De Snijder die jarenlang in Kaasmakerij Midgard te Werchter (biologische) geitenkaas produceerden en op zoek waren naar een locatie om opnieuw kaas te maken. Dit resulteerde eind november 2014 in de oprichting van Karditsel bvba.