Karditsel te gast bij Jeroen Meus

 
 

Jeroen Meus is fan van de kazen van Karditsel. Tijdens zijn tv-programma Dagelijkse Kost gebruikte hij al meermaals onze geitenkazen in een heerlijk gerecht. Hieronder vind je enkele links.

 
 
Jeroen Meus gebruikt Virginie voor een heerlijke tapenade

Jeroen Meus gebruikt Virginie voor een heerlijke tapenade

Grissini met olijventapenade, geitenkaas en tonatosaus

Op maandag 12 juni 2017 was ons Virginie opnieuw aan de beurt. Luchtige, krokante ‘soepstengels’ met drie fantastische dips waaronder een tapenade met geitenkaas.  Een perfect aperitiefgerecht. Je vindt er alles over op de website van Dagelijkse Kost.

 
Jeroen Meus gebruikt Virginie voor deze panna cotta

Jeroen Meus gebruikt Virginie voor deze panna cotta

Panna cotta van geitenkaas met rode biet

Op maandag 16 januari 2017 was het de beurt aan ons Virginie om haar opwachting te maken in Dagelijkse kost. Op het menu: een heerlijke panna cotta van geitenkaas met salade van rode biet en waterkers. Je kent panna cotta misschien als dessert, maar door het te combineren met geitenkaas en gemarineerde rode biet, wordt het een lekker vegetarisch voorgerecht. Je vindt er alles over op de website van Dagelijkse Kost.

 
Jeroen Meus belegt een pizza met ons Florence

Jeroen Meus belegt een pizza met ons Florence

Pizza met paprika en geitenkaas

Tijdens de uitzending van Dagelijkse Kost op 15 februari 2016 was kaasmaker Giedo De Snijder te gast in het programma en nam hij ons Florence mee voor op de vegetarische pizza met paprika en pesto. Het stremproces van ons Florence duurt veel langer dan bij Franse brie, wat voor een unieke, lichtzure smaak zorgt. Een perfect alternatief voor de traditionele mozzarella dus. Bekijk de verkorte versie van de aflevering op de website van Dagelijkse Kost. Tijdens het Radio 2 ochtendprogramma De Madammen gaf Jeroen die dag ook nog meer uitleg over Florence, Karditsel en haar kaasmakers.

 
Jeroen Meus selecteert onze Corneel voor op zijn kaasplank

Jeroen Meus selecteert onze Corneel voor op zijn kaasplank

Kaasplank met garnituur

Kaas met wijn is een klassieke winner voor een gezellig diner. Jeroen koos voor zijn kaasplank onder andere onze karaktervolle Corneel. Tijdens deze uitzending, geeft hij je enkele tips om de tafel compleet te maken: een zoetzure chutney van peren, een hartige seldersalsa, een mix van gedroogde vruchten en noten en heerlijk warme toasts van rozijnenbrood.