Zeewier is supervoedsel

 
Florence Maritime

Florence Maritime

Zeewier ©Shutterstock

Zeewier ©Shutterstock

In maart 2017 kreeg ons Florence er een halfzusje bij: Florence Maritime. Met een fijn laagje gedroogd zeewier net onder de witschimmelkorst geeft Florence maritime zichzelf een subtiel oosters tintje. Een handgeschepte geitenbrie met de smaak van zilt zeewier op een bedje van veredelde romigheid. Zeewier is het voedsel van de toekomst: voedzaam, gezond en delicieus. 

Japanners weten het al langer: zeewier is een delicatesse boordevol voedingsstoffen. Ze absorberen mineralen uit het zeewater die nodig zijn voor een optimale werking van het menselijk lichaam, zoals calcium, magnesium, natrium, fosfor, kalium, ijzer en jodium. Ze zijn ook een bron van vitamine A, C, E, en alle B-complex vitaminen. Beter nog: ze zijn de enige noemenswaardige, vegetarische bron van vitamine B12. Verder bevatten ze omega-3-vetzuren, antioxidanten en alginaat, dat de darmwand beschermt en de spijsvertering vertraagt, waardoor essentiële voedingsstoffen beter kunnen worden opgenomen. Wat ze daarentegen nauwelijks bevatten, zijn calorieën. Ook gedroogd zeewier bevat nog steeds heel veel voedingsstoffen. De lijst met voordelen voor je gezondheid is dus lang.