Erkenning van Handmade In Belgium

 
Profielpagina van Karditsel op handmadeinbelgium.com

Profielpagina van Karditsel op handmadeinbelgium.com

Met het authenticiteitslabel HANDMADE IN BELGIUM wil UNIZO de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten in de kijker zetten omdat hun producten vandaag de dag het verschil maken voor de moderne consument.

Met het HIB-label wil UNIZO de moderne en traditionele ambachtsman of -vrouw verenigen in een community. We zijn trots om te kunnen zeggen dat ook Karditsel recent die erkenning kreeg.

Waarom zet Unizo in op ambacht?

We zijn allemaal terug op zoek naar authentieke, handgemaakte producten, en opnieuw gefascineerd door het beheersen van een handvaardigheid en ambachtelijke technieken, het is in tijden van digitalisering en economische crisis  weer een onderwerp van gesprek: 'Handmade' is helemaal terug.

Daarnaast helpen ambachtelijke ondernemers om onze samenleving te verduurzamen. Willen we de druk op onze planeet verminderen, dan zullen we sowieso minder maar kwalitatiever moeten produceren. En in zo’n economisch model hebben de ambachtslieden zeker een toekomst. Ze produceren immers alleen als de vraag er is, in overleg met hun klant, en kunnen zo de afvalberg beperken. Hun producten reizen bovendien niet de hele wereld rond om tot bij hun afzetmarkt te komen.