Nieuwe Karditsel kazen

 
 

Op 10 maart 2018 blies Karditsel 3 kaarsjes uit en gaven we de aftrap van een heuse feestweek. Tijdens die week viel er niet alleen een exclusief bezoek aan de kaasmakerij te winnen maar lanceerden we ook drie nieuwe kazen. We stellen ze nog eens even aan je voor:

 
 
Karditsel_Kamiel_3_800px.jpg

Kamiel

Door zijn asgrijze geotrichum korstje lijkt Kamiel misschien de oudste van de familie Karditsel, maar onder zijn vel toont hij zijn ware aard: pure zachtheid en een friszure smaak met melkachtige toetsen. Kortom, een mooi staaltje van Karditsels rijpingskunst.

Maak kennis met Kamiel


Karditsel_Florette_3_800px.jpg

Florette

Dit aanlokkelijke en frisse kaasje is het jonge, speelse nichtje van ons Florence. Door haar dunne laagje honing rond de korst en de mix van kleurrijke, eetbare bloemblaadjes daar bovenop springt ze op iedere kaasschotel meteen in het oog van bijenvolkjes en andere snoepers.

Maak kennis met Florette


Karditsel_Mathilde_3_800px.jpg

Mathilde

Al heeft ze heel wat rimpels, ze is en blijft jong van hart en een echte zoetebek. Ze is mooi gerijpt met een subtiel geotrichum korstje dat smelt in de mond. In het midden zit een laagje vijgenconfituur verstopt dat het zuivel subtiel doordringt met de smaak van zoete vijg. Kortom, een hemelse combinatie.

Maak kennis met Mathilde