Het voorjaar brengt veel nieuws

 
Lammerdag 2018.jpg

De afgelopen maanden was het wat rustiger op de kaasmakerij. Aangezien Karditsel uitsluitend werkt met de melk van geitenboerderij ’t Goerenhof, waar alles volgens de natuurlijke gang van zaken verloopt, was er de afgelopen maanden minder melk. Geitenmoeders staan namelijk droog tijdens de laatste twee maanden van hun dracht om voldoende reserve te kunnen opbouwen voor de ontwikkeling van hun lammetjes. De eerste groep geiten is intussen volop aan het lammeren, dus er loopt weer koddig volk rond op de boerderij. En dat zien we graag.

Noteer alvast zondag 22 april in je agenda, want dan is het weer lammetjesdag. Je kunt kennismaken met de lammetjes en producten proeven van 't Goerenhof, De Herckenrodeboer en Karditsel. 


Giedo experimenteert.jpg

Kaasmeester Giedo voert iets in zijn schild

Toch hebben we tijdens de kalmere wintermaanden niet stilgezeten. Terwijl de lammetjes een voor een het levenslicht zien en het nieuwe kaasseizoen met rasse schreden nadert, is kaasmeester Giedo druk in de weer met verschillende kaasproeven. Zodra de geiten weer volop melk leveren en de kaastobben weer tot aan de rand gevuld zijn, verschijnen er misschien wel nieuwe kazen in het assortiment ... Hou de volgende weken zeker onze Facebookpagina en ons Instagramaccount in de gaten.