Laat je verleiden door Paulette

 
 

Het is zo ver: na maanden van verfijnen is onze zachte en frêle Paulette klaar om jullie in verleiding te brengen. En verleiden zal ze, met haar fijn gerijpt wit korstje en romige zuivel die als boter in de mond smelten.

 
 
Paulette met haar fijn gerijpt wit korstje en romige zuivel

Paulette met haar fijn gerijpt wit korstje en romige zuivel

Paulette-kaasmakerij-karditsel-11.jpg

Hoe ze precies smaakt?

We vroegen het aan Charlotte van Elsen Kaasambacht:
“Paulette bezorgt je ogenblikkelijk een vol, romig mondgevoel met aroma's van zoete melk, subtiele hazelnoten, champignons en humus. Even later verrast ze je met een frisser mondgevoel, met meer grassige aroma's typisch voor zachte geitenkazen. Dat geeft een mooi contrast. Een contrast dat nog versterkt wordt door een klein bittertje op het eind. Paulette is complex en interessant, wat steeds zin doet krijgen in nog een hapje, en nog een, en nog een!”

 

Wijn voor Paulette

Naast kaas heeft Charlotte (@charlotte_and_wine) ook een passie voor wijn. Dus vroegen we haar ook om op zoek te gaan naar een wijn die perfect bij Paulette zou passen. Haar keuze viel uiteindelijk op een Vouvray Sec (2017) van Domaine Boutet Saulnier, (Val de Loire). Een frisse karakterwijn met opvallende smaakintensiteit en een subtiele toets van kweepeer.

“De frisse zuren van deze Vouvray contrasteren heerlijk met de volle melksmaak van Paulette en verlengen het frisse karakter van de kaas. Bovendien ontstaan er bij de combinatie van deze chenin blanc en Paulette heerlijke aroma’s van amandelen!”

Paulette-wijn.jpg