Corneel wint brons op de Farm Cheese Awards

 
Corneel_farm-cheese-award_v2.jpg

Deze week gingen de eerste Farm Cheese Awards door in Lyon, een internationale kaaswedstrijd voor uitsluitend hoeveproducenten die rauwmelks verwerken en geen gebruik maken van genetisch gemanipuleerde organismen. De kazen werden in 7 categorieën ingedeeld en door een internationale jury gekeurd. Per categorie werd een gouden, zilveren en bronzen medaille uitgereikt. 

In de categorie Fromages à Pâte Molle et Croûte Lavée (zachte kazen met gewassen korst) won onze Corneel de bronzen medaille. 

Kaasmeester Giedo De Snijder ontwikkelde, op basis van een oeroude Europese traditie, een innoverend kaasproces. Onze Corneel wordt namelijk zuiver gestremd met de werkzame bestanddelen uit de kardoenplant. Het resultaat is een rauwmelkse geitenkaas van hoogwaardige kwaliteit en met een karaktervolle smaak die ondanks het gebruik van kardoen vrij is van bitterheid.

Onze kardoenkaas voldoet aan een groeiende vraag naar eerlijk en duurzaam voedsel. Met zijn gemengde korstflora en karaktervolle smaak is Corneel een verrassende ‘grand cru de fromage’. 

Corneel

Corneel