Corneel te gast bij de RTBF

 

Onze Corneel was gisteren te gast bij de RTBF naar aanleiding van de medaille die hij won op de Farm Cheese Awards. Carlo de Pascale besprak onze kardoenkaas uitvoerig en liet de andere gasten ook even proeven van onze grand cru de fromage.

De Farm Cheese Awards (Lyon) is een internationale kaaswedstrijd voor uitsluitend hoeveproducenten die rauwmelks verwerken en geen gebruik maken van genetisch gemanipuleerde organismen. De kazen werden in 7 categorieën ingedeeld en door een internationale jury gekeurd. Per categorie werd een gouden, zilveren en bronzen medaille uitgereikt. 

In de categorie Fromages à Pâte Molle et Croûte Lavée (zachte kazen met gewassen korst) won onze Corneel de bronzen medaille. 

Kaasmeester Giedo De Snijder ontwikkelde, op basis van een oeroude Europese traditie, een innoverend kaasproces. Onze Corneel wordt namelijk zuiver gestremd met de werkzame bestanddelen uit de kardoenplant. Het resultaat is een rauwmelkse geitenkaas van hoogwaardige kwaliteit en met een karaktervolle smaak die ondanks het gebruik van kardoen vrij is van bitterheid.