MAAK KENNIS MET DE KARDITSEL FAMILIE

 
 

Karditsel is een familie, een warm en fraai gezelschap waar jullie graag mee aan tafel zullen zitten. Want als ze met zijn allen aan tafel zitten, geven ze blijk van goede smaak en groot appetijt. Goed en gezond eten, het liefst uit de buurt, daar zijn ze op verlekkerd. Op het eerste zicht lijken ze niet echt op elkaar, maar als je ze wat beter leert kennen, merk je dat ze uit hetzelfde hout gesneden zijn. Hout dat op natuurlijke wijze met tijd en zorg kon groeien en rijpen.

 

al ONZE GEITENKAZEN ZIJN:

biologisch   /   rauwmelks   /   handgeschept   /   handgezouten

Paulette_thumb.jpg

Paulette

NIEUW!
(vanaf herfst 2019)

Paulette is een zachte geitenkaas met een fijn gerijpt wit korstje dat het romig zuivel weet te bedwingen. Het zuivel smelt dan ook als boter in de mond.

Mild & romig

Corneel-geitenkaas-van-Karditsel.jpg

Corneel

BRONZEN MEDAILLE FARM CHEESE AWARDS
& WINNAAR INNOVATIE-AWARD

Corneel is plantaardig gestremd met de werkzame bestanddelen uit de kardoenplant. Deze kardoenkaas met gewassen korst en karaktervolle smaak is een verrassende grand cru de fromage.

Karaktervolle kardoenkaas

Florence-geitenkaas-van-Karditsel.jpg

florence

– Natuur –

Een romige, handgeschepte geitenbrie met een mooie witschimmelkorst. De moederkloek van de Karditsel famile, zacht van smaak aan het begin van de rijping en karaktervol in een latere fase.

Romige geitenbrie

Florence-provencale-geitenkaas-van-Karditsel.jpg

florence provençale

– Met Provençaalse kruiden –

Een romige, handgeschepte geitenbrie met een fijn laagje provençaalse kruiden net onder de witschimmelkorst dat zorgt voor een subtiel zuiders cachet en de smaak van gehooide kruiden.

Kruidige geitenbrie

Florence-maritime-geitenkaas-van-Karditsel.jpg

florence maritime

– Met zeewier –

Een handgeschepte geitenbrie met een fijn laagje gedroogd zeewier net onder de witschimmelkorst dat zorgt voor een subtiel Oosters tintje en een ziltige toets op een bedje van veredelde romigheid.

Ziltige geitenbrie

Cyriel-geitenkaas-van-Karditsel.jpg

cyriel

2-DE PLAATS BIOCASEUS 2017

Cyriel is een prachtig gerijpt kaasje met een witschimmelkorst en milde smaak. Net als de Morbier uit de Jura bevat hij middenin het zuivel een fijn laagje voedingshoutskool (cendre).

Milde witschimmel met aslaagje

Kamiel-geitenkaas-van-Karditsel.jpg

Kamiel

Door zijn asgrijze geotrichum korstje lijkt Kamiel misschien de oudste van de familie Karditsel, maar onder zijn vel toont hij zijn ware aard: pure zachtheid en een friszure smaak.

Mild & friszuur

Mathilde-geitenkaas-van-Karditsel.jpg

Mathilde

Mooi gerijpt met een subtiel geotrichum korstje dat smelt in de mond. In het midden zit een laagje vijgenconfituur verstopt dat het zuivel subtiel doordringt met de smaak van zoete vijg.

Subtiel zoet vijgenkaasje

Aurélie-geitenkaas-van-Karditsel.jpg

Aurélie

WINNAAR BIOCASEUS 2017

Gerijpt geitenrolletje, van het type St. Maure-de-Touraine, met een mooi geotrichum korstje. Aurélie wordt droger en kleiner bij het ouder worden, maar wint aan karakter en smaakrijkdom.

Mild, gerijpt geitenrolletje

Désiree-geitenkaas-van-Karditsel.jpg

Désiree

Een gerijpt geotrichumkaasje, van het type St. Marcellin, met een typisch gelige en rimpelige korst. Désiree leent zich uitermate voor warme toepassingen of als snoepje voor of na de maaltijd.

Mild en mooi gerijpt

Virginie-geitenkaas-van-Karditsel.jpg

Virginie

Een verrukkelijk, vers geitenkaasje dat volgens de traditionele methode met een pollepel (louche) in de kaasvorm wordt geschept. Romig, puur van smaak en geschikt voor warme en koude bereidingen.

Vers, romig en puur

Florette-geitenkaas-van-Karditsel.jpg

Florette

Een aanlokkelijk en fris kaasje dat door haar dunne laagje honing rond de korst en de mix van kleurrijke, eetbare bloemblaadjes daar bovenop meteen in het oog springt op iedere kaasschotel.

Zoet, fris & kleurrijk

Maurice-geitenkaas-van-Karditsel.jpg

maurice

Maurice is een vers geitenrolletje van het type St. Maure-de-Touraine. Zuiver van smaak en makkelijk individueel te portioneren. Maurice blijft vast bij het opwarmen en is ideaal voor bereidingen.

Romig, vers en zuiver

basiel-geitenkaas-van-Karditsel.jpg

basiel

Een vers, romig en smeerbaar geitenkaasje. Puur natuur of omgeven door gedroogde kruiden, peper of noten. Sowieso steeds verrassend en verfrissend.

Vers, romig en smeerbaar

 

Wil je je tanden in onze kazen zetten?