Corneel

 

Corneel is een vegetariër pur sang, een echte herbivoor. Zeevaarder in hart en nieren en als vrijbuiter van geen kleintje vervaard. Waar hij dat zuiders bloed heeft opgescharreld, mag Joost weten. Corneel is voor iedereen een buitenbeentje. Florence en Maurice doen er om begrijpelijke redenen liever het zwijgen toe. Elke familie heeft wel zo haar geheimen.

 
 Onze Corneel wordt plantaardig gestremd met de werkzame bestanddelen van de kardoenplant.

Onze Corneel wordt plantaardig gestremd met de werkzame bestanddelen van de kardoenplant.

 
 

Een vegetariër pur sang

Kaasmeester Giedo De Snijder ontwikkelde, op basis van een oeroude Europese traditie, een innoverend kaasproces. Onze Corneel wordt namelijk zuiver gestremd met de werkzame bestanddelen uit de kardoenplant. Het resultaat is een rauwmelkse geitenkaas van hoogwaardige kwaliteit en met een karaktervolle smaak die ondanks het gebruik van kardoen vrij is van bitterheid.

Onze kardoenkaas voldoet aan een groeiende vraag naar eerlijk en duurzaam voedsel. Met zijn gemengde korstflora en karaktervolle smaak is Corneel een verrassende ‘grand cru de fromage’. (Lees hier meer over kardoen)

Wilt u onze productfiche met voedingswaarden inkijken? 
Contacteer ons en we sturen u een link naar onze downloadpagina.

eigenschappen

  • Gewicht: ± 400 gram
  • Formaat: 13,5 cm doorsnede en 2 cm hoog
  • Rijpingstijd: vier tot vijf weken
  • Textuur: halfzacht
  • Verkrijgbaar: vanaf juli tot in het late najaar
  • Bronze medaille op de Farm Cheese Awards 2018
  • Laureaat van de Innovatie Award 2015 van de provincie Limburg voor de Land- en tuinbouw
  • Gerijpte kardoenkaas met gewassen korst en gemengd korstflora
  • Handgeschepte, biologische hoevekaas
  • Rauwmelks
  • Handmatig ingezouten
  • Uniek door zijn 100% plantaardige stremming met kardoen
 
 

Wil je onze Corneel leren kennen?