Karditsel in de gouden gids van culinaire ambachten

Ben je op zoek naar een lekker lokaal product? Ga dan eens kijken op Terroir.be. Je vindt er een selectie hoogwaardige culinaire producten die op kleine schaal in België worden gemaakt. Ook Karditsel staat op de site.

Kaasmaker Pepijn – Foto © Tony Le Duc – Terroir.be.

Kaasmaker Pepijn – Foto © Tony Le Duc – Terroir.be.

De gouden gids van culinaire ambachten in België worden: dat is de ambitie van Terroir. De website gidst je in woord en beeld langs lokale culinaire ambachten in België. De beelden zijn van culinair fotograaf Tony Le Duc, die ook het initiatief nam voor de site. De teksten zijn van specialisten ter zake, onder wie mede-initiatiefnemers Barbara Serulus en Michel Verlinden. Ze gaan op bezoek bij de producenten en zorgen voor een recept bij elk product.

Culinaire ambachtsmensen zijn meestal bekend bij de happy few maar niet bij het grote publiek. Daar wil Terroir verandering in brengen, want lokaal produceren en lokaal kopen gaan hand in hand. Veel producenten leveren aan buurtwinkels en restaurants. Vaak hebben ze zelf ook een winkeltje en sommigen stellen hun producten online te koop. Terroir helpt je de weg te vinden.

Op de site vind je niet alleen diverse dranken, zoals wijn, bier, gin, limonade, moctails, sapjes en gin, maar ook verschillende artisanale broden en kazen. Ook bijzondere producten, zoals saffraan, kaviaar, seitan, kombucha en kimchi worden artisanaal in België gemaakt. En natuurlijk mogen ook chocolade, notenboter en roomijs niet ontbreken. Ontdek nu alle producten.

Kaasmakers Giedo & Pepijn, vader & zoon – Foto © Tony Le Duc – Terroir.be.

Kaasmakers Giedo & Pepijn, vader & zoon – Foto © Tony Le Duc – Terroir.be.

We zijn heel vereerd dat Tony Le Duc ook bij Karditsel op bezoek kwam voor een reportage. Giedo en Pepijn stonden hem maar al te graag te woord om te vertellen over onze rauwmelkse kazen én onze visie als hoeveproducent, waardoor we voor een gesloten kringloop zorgen op de boerderij.

“Kwaliteit zit ‘m in tijd. Net daarom vind ik de rimpels op onze kazen zo mooi. Ze getuigen van doorleefde jaren. Ze omhullen niet alleen een mooi product, gebaseerd op onze ervaring en kennis. Ze vormen ook een metafoor voor de tijd die we in hen hebben gestopt en bij uitbreiding onze jarenlange toewijding en passie. Onder de korst schuilt een uniek verhaal met een eigenzinnig DNA.”

Je vindt op Terroir een eenvoudig maar heerlijk recept met ons Aurélie, prachtig in beeld gebracht door Tony Le Duc. Klik hier voor meer recepten met onze kaas.

Ook twee van onze klanten - Kaasaffineurs Van Tricht in Antwerpen en Het Hinkelspel in Gent - vertellen hun verhaal op Terroir. Het ontdekken meer dan waard!

Vorige
Vorige

Aurélie in 7 stappen

Volgende
Volgende

10 heerlijke recepten met geitenkaas