10 heerlijke recepten met geitenkaas

Heb je zin in geitenkaas, maar wil je er iets meer mee doen dan het op je brood smeren? Wij inspireren je graag met 10 heerlijke gerechten. Van een salade, een soep of een quiche tot een volledig menu en een dessert: geitenkaas van Karditsel past in de meest diverse gerechten.

Pizza met paprikasaus, pesto en Florence naar een recept van Jeroen Meus.

1. APERITIEFHAPJE: ZALM-GEITENKAASROLLADE

Een eenvoudig maar feestelijk aperitiefhapje: dat is deze zalmrollade gevuld met verse geitenkaas. Ons Virginie is hier heel geschikt voor. Klik hier voor het recept van BioPlanet.

Aurélie met conference peer, naar een recept van Mie en place, gepubliceerd op Terroir.be.

2. VOORGERECHT: AURÉLIE MET PEER

Helemaal op maat van ons Aurélie ontwikkelde Mie en place dit voorgerecht met frisse peer en granaatappel, smeuïge Aurélie en krokante pistachenoten. Klik hier voor het recept.

3. HOOFDGERECHT: GEVULDE KIPFILET MET TIJMSAUS EN PUREE

Deze gevulde kipfilets zijn vanbuiten heerlijk knapperig en vanbinnen superzacht dankzij de smeuïge geitenkaas. Ons Désiree is hiervoor perfect. Klik hier voor het recept van Jeroen Meus.

4. DESSERT: CHEESECAKE MET GEITENKAAS EN DADELBODEM

Geen zin in een klassieke kaasschotel als dessert? Verras je gasten met deze hartige cheesecake met een zoete honingtoets. Gebruik onze Basiel natuur. Klik hier voor het recept van Beaufood.

5. SALADE: SPEKSALADE MET GEITENKAAS

Warme geitenkaas op een bedje van witloof, appel en spek: dit recept is een tijdloze topper. Ons Aurélie kan je makkelijk in schijfjes snijden en opwarmen in de oven. Klik hier voor het recept van Lekker van bij ons.

6. SOEP: ERWTENSOEP MET MUNT EN GEITENKAAS

Zoete erwten en frisse munt zijn een minder bekende maar overheerlijke combinatie. Zeker met wat romige geitenkaas erbij. Ons Virginie is hier heel geschikt voor. Klik hier voor het recept van Libelle Lekker.

7. PIZZA: PIZZA MET PAPRIKA EN GEITENKAAS

Deze vegetarische pizza van rustiek deeg wordt afgewerkt met een saus van geroosterde paprika, pesto en ons Florence, een perfect alternatief voor de traditionele mozzarella. Klik hier voor het recept van Jeroen Meus.

8. PASTA: PASTA MET POMPOEN, SALIE EN GEITENKAAS

Een lekkere en makkelijke pasta met pompoen, salie en zachte geitenkaas. Gebruik onze Virginie of onze Florence voor meer smaak. Klik hier voor het recept van Foody.nl.

9. QUICHE: COURGETTEQUICHE MET GEITENKAAS

Ook hiervoor kun je ons Virginie of Florence provençale gebruiken, want de provençaalse kruiden passen perfect bij de courgette. Klik hier voor het recept van OhMyFoodness.nl.

10. DRESSING: VINAIGRETTE MET GEITENKAAS

Wist je dat je geitenkaas ook in je dressing kunt verwerken? Jeroen Meus gebruikt ons Virginie in een vinaigrette voor een salade met koolrabi, druiven en croutons. Klik hier voor het recept.


Deze 10 recepten zijn slechts enkele van de vele heerlijke gerechten met geitenkaas die je online kunt vinden. Hou onze Facebookpagina en Instagram in de gaten voor meer culinaire suggesties.

Heb je zelf een lekker recept met onze geitenkaas? Deel het op sociale media met #karditsel, zodat we het kunnen delen met andere kaasliefhebbers.

Vorige
Vorige

Karditsel in de gouden gids van culinaire ambachten

Volgende
Volgende

Florence in 8 stappen