Header-Florence-van-Karditsel.png
 

Florence heeft spierwit haar, is vrij mollig en zacht van inborst.
Als een echte kloek vormt zij de absolute spil van het huishouden.

 

Over Florence

De kaaswrongel voor Florence wordt met de spaan, net als bij Brie de Meaux, laagje per laagje handmatig in de kaasvorm geschept. Door die handelswijze is het zuivel mooi gesloten en korrelloos. Florence krijgt door het rijpingsproces een mooie witschimmelkorst. Zacht van smaak in jong rijpingsstadium, krijgt Florence meer smaak en karakter in een latere rijpingsfaze als er zich door eiwitafbraak net onder de korst een lopend laagje heeft ontwikkeld.
 

Voedingswaarden

Wilt u onze productfiche met voedingswaarden inkijken? Contacteer ons en we sturen u een link naar onze downloadpagina


Wil je ons Florence leren kennen?

eigenschappen

  • Gewicht: ± 1,7 kg (wordt versneden op het winkelpunt)
  • Formaat: 20 cm doorsnede en 6 tot 8 cm hoog
  • Rijpingstijd: een drietal weken
  • Verkrijgbaar: heel het jaar
  • Zachte, gerijpte geitenkaas
  • Biologische hoevekaas, handgeschept
  • Rauwmelks (Lees meer over de voordelen van rauwmelkse kaas)
  • Witschimmel
  • Met dierlijk stremsel
  • Handmatig gezouten
 

MAAK KENNIS MET ALLE LEDEN VAN de karditsel FAMILIE: